Spitskool met spekjes, room en aardappelpuree

  • Met spekjes en room wordt alles een droom.

  • Voor 4 personen neem je een kilo spitskool.

  • Iets meer of minder mag ook want je koopt natuurlijk gewoon een hele kool.

 

  1. Snij de kool in de lengte in vieren en snij vervolgens het witte hart eruit.

  2. Dan de kool in hele dunne reepjes snijden.

  3. Ondertussen staat er een grote pan water te koken en daar doen we de kool even in.

  4. Een minuutje of 5. Stort in een vergiet en laat uitlekken.

  5. In een hapjespan bak je ondertussen 150 gram spekblokjes samen met 2 heel fijngesneden tenen knoflook.

  6. Vervolgens doe je er de spitskool in samen met 250 ml room, de spekjes, 50 gram oude geraspte kaas en een theelepel kerrie.

  7. Goed roeren en doorwarmen en indien nodig de room een beetje laten inkoken.

 

Je kunt dit ook uitstekend maken met savoyekool (groene kool) of chinese kool.