Spitskool met spekjes, room en aardappelpuree
|
|
-
Met spekjes en room wordt alles een droom.
-
Voor 4 personen neem je een kilo spitskool.
-
Iets meer of minder mag ook want je koopt natuurlijk gewoon een hele kool.
-
Snij de kool in de lengte in vieren en snij vervolgens het witte hart eruit.
-
Dan de kool in hele dunne reepjes snijden.
-
Ondertussen staat er een grote pan water te koken en daar doen we de kool even in.
-
Een minuutje of 5. Stort in een vergiet en laat uitlekken.
-
In een hapjespan bak je ondertussen 150 gram spekblokjes samen met 2 heel fijngesneden tenen knoflook.
-
Vervolgens doe je er de spitskool in samen met 250 ml room, de spekjes, 50 gram oude geraspte kaas en een theelepel kerrie.
-
Goed roeren en doorwarmen en indien nodig de room een beetje laten inkoken.
Je kunt dit ook uitstekend maken met savoyekool (groene kool) of chinese kool.
|
|